Strandverda

A legjobb belföldi úti célok 2022-ben

Biztosan te is elkészítetted már a Bakancslistádat az idei évre, ám ha még nem, akkor mai cikkünk biztosan segítségedre lesz, ugyanis elhoztuk a 2022-es év azon úti céljait, melyhez nem kell átlépni az országhatárt. 

1. Kőszeg

Ha szereted a történelmet és hosszú órákon át csodálnád a műemlékeket, akkor mindenképpen látogass el Kőszegre, ahol a magyar, a horvát és a német kultúra találkozását láthatod. Lélegzetelállító belvárosa csodás élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kőszegen több múzeum is megtalálható, többek között a Postamúzeum, de ha a természet szerelmese vagy, akkor ne hagyd ki a Chernel kertet sem, ahol a Kárpát-medence legveszélyeztetettebb növényfajait ismerheted meg.

2. Székesfehérvár

Ha szeretsz templomokat, kápolnákat látogatni, és a történelem sem áll messze tőled, akkor ne hagyd ki ezt a gyönyörű magyar várost! Itt megtekintheted többek között a Püspöki palota épületét és az Országalmát, a Szent István Király Múzeumot, ahol Magyarország második leggazdagabb régészeti gyűjteményét találod és még sok más érdekességet. Ha szereted az építészetet, ne menj el a Székesfehérvár Öreghegy városrészében, a Mária-völgyben található Bory-vár mellett sem, mely Bory Jenő keze munkáját dicséri és sokan a székesfehérvári Tádzs Mahalként emlegetik. 

3. Hévíz

Hévíz évtizedek óta egy igazi turisztikai látványosságnak számít, nem is véletlenül, hiszen itt található a gyógyhatásáról ismert Hévízi tó, melynek nem csak vize, hanem iszapja is áldásos tulajdonságokkal bír. A gyógyító fürdőzés után nem érdemes kihagyni a sétát a Dr. Schulhof Vilmos sétányon és a tavat körbe ölelő Véderdőben sem, ahol különleges növényfajokkal találkozhatnak az oda látogatók. 

4. Pécs

Listánk következő pontja nem más, mint Magyarország ötödik legnagyobb városa, Pécs, melyet kelta és pannon törzsek lakta vidéken a rómaiak alapítottak a II. század elején Sopianae néven. Ha ide utazol, akkor egyebek mellett megtekintheted a Pécsi Székesegyházat, a Pécsi ókeresztény sírkamrákat, a gyönyörű Széchenyi teret és az ott található Szentháromság szobrot a mögötte fekvő Gázi Kászim pasa dzsámijával. Itt található a Zsolnay Kulturális negyed is, amely Pécs egyik leggyakrabban látogatott látnivalója. 

5. Tiszafüred

A Tisza-tó fővárosának is nevezett Tiszafüred számos látnivalót tartogat magában, köztük nem csak épített emlékművel, hanem természeti kincsekkel. Az itt található értékek közül az egyik legnagyobb a Tiszavalki-öbölben található madárrezervátum, valamint a felejthetetlen élményeket nyújtó 500 méter hosszú Tiszavirág Ártéri sétaút. Ha Tiszafüreden jártok, ne hagyjátok ki a szabad strandot sem, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak szórakoztató programot maguknak. 

Megbízható útitársat keresel Magyarország kincseinek felfedezéséhez? Válaszd a strandverdát, mely 4 keréken gurulva szabadít meg a cipekedés terhétől! Kíváncsi vagy újdonságainkra? Kövess minket Facebook oldalunkon és a többi közösségi média oldalon! Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, vagy a Facebook-on!